Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farsz z rodzynkami do indyka.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
rodzynki 10 dag
masło 2 łyżki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Farsz z rodzynkami do indyka.

Wątróbkę bardzo drobno posiekać.Zemleć 4 krotnie.Masło utrzeć z żółtkami., dodać rodzynki , tartą bułkę , gałkę muszkatołową , goździki . Wymieszać dokładnie.Białka ubić na piane , wymieszać z farszem. Farszem tym nadziewamy podgardle indyka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak