Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki ścieramy na średniej grubości oczkach. Cebule ścieramy na najdrobniejszych. Dwa ząbki czosnu przescisniete dwukrotnie przez praske dodajemy do masy ziemniaczanej.

Zostawiamy mase na około 15 minut, po tym czasie odsaczamy od niej wode, dodajemy dwa jajka i 1,5 łyzki mąki. Doprawiamy słodka papryką, pieprzem i solą.

Smażymy na złoty kolor.

Na rozgrzanym tłuszczu zesmazamy posiekana cebulke, nastepnie dodajemy pokrojone w drobna kostke pieczarki i kiedy obparuje woda dodajemy mieso.

Kiedy mieso sie uśmazy dodajemy pokrojona w kostkę papryke kolorową.

Blenderem miksujemy pomidory z puszki az masa bedzie jednolicie kremowa, zalewamy nia smazace sie składniki.

Do masy dodajemy ząbek czosnku przeciśniety przez praske, i po 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, kucharka uniwersalnego, kurkumy lub curry, chili i na koniec wsypujemy 1/2 puszki kukurydzy .

Zostawiamy wszystko na około 15 minut na ogniu co jakiś czas mieszajac.

Kiedy sos jest gotowy goracym obficie polewamy placuszki ułozone na talerzu.

Smacznego :)

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !