Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buni ,,podchody \" do pęczaku :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartka pieczonego kurczaka ( obrany ze skórek i kości ) 1 sztuka
bulion drobiowy 2 sztuki
cebula 2 sztuki
koperek pokrojony 1/3 szklanki
masło 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa gyros do smaku
pęczak 3/4 szklanki
pieczarki 20 sztuk
olej z pestek winogron 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buni ,,podchody \" do pęczaku :

Pęczak wypłukać kilkukrotnie w letniej wodzie i ugotować w 1,5 litra wody z kostkami bulionowymi. Odcedzić .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano całe pieczarki ( umyte i osuszone ). Gdy są rumiane dodać masło, lekko posolić i dorzucić cebulę. Smażyć dalej do momentu gdy cebula będzie złota.
Zmieszać kaszę z pieczarkami , cebulą ( razem z tłuszczem z patelni ), rozdrobnionym kurczakiem , koprem .
Dusić mieszając .Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą Gyros.
Podpowiadam ,że do tego dania można wykorzystać pokruszone mięso jakie nam zostaje przy krojeniu pieczonego kurczaka ( lub kurczaka z rożna ) .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 16.11.2011 14:36
jak zwykle apetyczne
anisia182 03.09.2011 12:37
bardzo ciekawy przepis:)
Elżbieta18 12.02.2011 22:43
ciekawe
gosia47-47 15.01.2011 09:53
musi być dobre
Pajecznik 17.11.2010 01:21
brzmi smacznie, koniecznie muszę przygotować takie cudo pęczakowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak