Sposób przygotowania

Pęczak wypłukać kilkukrotnie w letniej wodzie i ugotować w 1,5 litra wody z kostkami bulionowymi. Odcedzić .
Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim na rumiano całe pieczarki ( umyte i osuszone ). Gdy są rumiane dodać masło, lekko posolić i dorzucić cebulę. Smażyć dalej do momentu gdy cebula będzie złota.
Zmieszać kaszę z pieczarkami , cebulą ( razem z tłuszczem z patelni ), rozdrobnionym kurczakiem , koprem .
Dusić mieszając .Doprawić do smaku pieprzem i przyprawą Gyros.
Podpowiadam ,że do tego dania można wykorzystać pokruszone mięso jakie nam zostaje przy krojeniu pieczonego kurczaka ( lub kurczaka z rożna ) .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Pajecznik

    brzmi smacznie, koniecznie muszę przygotować takie cudo pęczakowe :)
  • 3
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    musi być dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Elżbieta18

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis:)
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    jak zwykle apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !