Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 60dag
strąki czerwonej papryki 4
cebule 4
sos sojowy
olej
cząber łyżeczka
pietruszka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy

Mięso skrapiamy sosem sojowym, posypujemy cząbrem, kroimy na kawałki. Odstawiamy na dłuższą chwilę w chłodne miejsce. Strąki po oczyszczeniu kroimy na paski, a cebulę siekamy. Na rozgrzany olej kładziemy mięso przyrumieniając ze wszystkich stron. Następnie po podduszeniu dodajemy cebulę, cząber i paprykę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy. Podajemy posypane pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 27.12.2010 18:11
SMACZNY
iza15 10.12.2010 16:39
robie nieraz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak