Sposób przygotowania

Kapustę wkładamy do garnka z niewielką ilością gotującej się wody i parzymy, aby łatwo można było zdjąć liście. W misce wyrabiamy mięso z dodatkiem jajka, soli, a także bułki tartej. Do każdego liścia kapusty wkładamy około łyżki mięsa i następnie zawijamy i spinamy wykałaczką. Zawinięte gołąbki obsmażamy na patelni, na rozgrzanym smalcu. Gdy będą zrumienione zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Następnie dodajemy do wywaru około 3 łyżeczek przecieru pomidorowego i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęszczamy sos za pomocą wody i mąki - w pół szklanki zimnej wody rozpuszczamy łyżeczkę mąki i wlewamy do gotujących się gołąbków. Gotowe:)

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ooo bardzo ciekawe;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !