Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki bez ryżu

4.0
(23)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1
mięso mielone 0,5 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
przecier pomidorowy
mąka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki bez ryżu

Kapustę wkładamy do garnka z niewielką ilością gotującej się wody i parzymy, aby łatwo można było zdjąć liście. W misce wyrabiamy mięso z dodatkiem jajka, soli, a także bułki tartej. Do każdego liścia kapusty wkładamy około łyżki mięsa i następnie zawijamy i spinamy wykałaczką. Zawinięte gołąbki obsmażamy na patelni, na rozgrzanym smalcu. Gdy będą zrumienione zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem około 20 minut. Następnie dodajemy do wywaru około 3 łyżeczek przecieru pomidorowego i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na koniec zagęszczamy sos za pomocą wody i mąki - w pół szklanki zimnej wody rozpuszczamy łyżeczkę mąki i wlewamy do gotujących się gołąbków. Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 09.11.2012 14:24
ooo bardzo ciekawe;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak