Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kubusiowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt.
cukier 1 szkl.
mąka 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
ocet 2 łyżki
Masa budyniowa:
kubuś 1 l
budyń śmietankowy 3 szt.
cukier puder 2 łyżki
Masa śmietankowa
śmietana 30% 0,5 l
cukier puder 2 łyżki
śmietanfix 2 szt.
czekolada gorzka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kubusiowe

białka ubić na sztywno,dodać cukier,żółtka,mąkę z proszkiem i ocet,wszystko zmiksować,wylac na blachę i piec 30min.w temp.180st.ostudzić przekroić na połowę,zagotować 3/4 kubusia w reszcie rozpuścić budyń z cukrem pudrem,wlać do gotującego się soku cały czas mieszając,zagotować,wylać na przekrojony biszkopt przykryć drugą połową,śmietanę ubić z cukrem i śmietanfixem,żelatynę rozpuścić w 1 łyżce wody,dodać do śmietany,wymieszać i wylać na biszkopt,wierzch posypać startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 12.10.2012 09:57
Super
Iwona51
Iwona51 25.12.2011 10:25
fajna nazwa
Ewelina38 25.04.2011 21:41
superowy przepis a ciasto pewnie rewelacyjne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak