Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone gruszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszki 2 sztuki
miód do smaku
rodzynki do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone gruszki

Orzechy wymieszać z rodzynkami i posiekać. Dodać miód i wymieszać tak by składniki się że sobą połączyły. Gruszki myjemy, obieramy ze skórki a następnie kroimy na pół i wycinamy gniazda nasienne. W miejsce wydrążone miejsce wkładamy masę orzechowo - rodzynkową. Każdą gruszkę osobno zawijamy w folię i zapiekamy ok 20-25 min. w 220\'C. Podajemy ciepłe. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 14.06.2013 11:35
muszę próbować:)
RenataZ-et 22.07.2012 18:36
rewelacja
IKrakowianka 02.07.2012 22:13
super deser
Marzena40 20.03.2011 20:35
są wspaniałe, polecam
marta1371 12.12.2010 17:08
próbowałam ,są pyszne
IlonaAlbertos 11.12.2010 18:28
uwielbiam takie gruszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak