Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w kremie waniliowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki
mleko 500 ml
żółtko jajek 4 sztuki
mąka 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w kremie waniliowym

4 łyżki mleka wymieszać z mąką. Pozostałe mleko zagotować. Dodać mąkę z mlekiem i żółtka utarte z cukrem i cukrem waniliowym. Cały czas mieszać, aż zacznie gęstnieć. Jabłka ugotować w lekko pocukrowanej wodzie. Gotowe przełożyć do pucharków i zalać kremem. Schłodzić w lodówce ok 2 godzin. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 19.05.2013 22:08
super pomysł na deser
kasiek 16.03.2013 21:45
brzmi bardzo smacznie
mirosława4 16.11.2012 18:53
ciekawie brzmi :)
MAR3STA 27.12.2010 19:01
takie jabłka w budyniu, pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak