Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek tortowy z delicjami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy posiekane 35 dkg
kokos 15 dkg
białko 9 szt.
cukier 1 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
masa
żółtko jajek 9 szt.
cukier 9 łyżek
mleko 1/2 l
budyń śmietankowy 1 szt.
masło 250 g
galaretka cytrynowa 1 szt.
ananas 1 puszka
delicje 3 paczki
galaretka brzoskwiniowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: placek tortowy z delicjami

upiec biszkopt,wymieszać posiekane orzechy,kokos i proszek do pieczenia,białka ubić na sztywno z cukrem,dodać orzechy,wlać na posmarowaną masłem brytfankę,piec 40min.w temp.180st.ostudzić,żółtka utrzeć z cukrem,dodać proszek budyniowy i 5 łyżek mleka,resztę mleka zagotować,wlać żółtka z budyniem mieszać aż masa zgęstnieje,ostudzić,masło utrzeć,dodać budyń,pod konieć ucierania wlać krzepnącą galaretkę cytrynową rozpuszczoną w 1 szkl.wody,ananas pokroić w kostkę,dodać do masy,gotową masę wyłożyć na biszkopt,na wierzchu ułożyć delicje i zalać krzepnącymi galaretkami rozpuszczonymi w 3 szkl.wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 13.09.2011 23:13
fajny
Tomek16 10.12.2010 13:29
zanosi się że będzie dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak