Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kosowe-brzoskwiniowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt : )

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kosowe-brzoskwiniowe

BISZKOPT:
4jajka,
1szkl cukru,
1szkl mąki ziemniaczanej,
1 1/2łyżeczki proszku do pieczenia.
Ubić białka z cukrem dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia wylać na blachę.

MASA:`
1/2szll.cukru pudru,
puszka brzoskwiń,
250g masła,
3 żółtka,
1op budyniu śmietankowego.
Budyń ugotować na soku z brzoskwiń(sok uzupełnić wodą,tak aby były 2pełne szklanki płynu) ostudzić. żółtka ubić z pudrem.Masło utrzeć,dodawać po łyżce budyniu i po łyżce żółtek,ucierać.

CIASTO KOKOSOWE:
1(niepełna)szkl.cukru,
200g wiórek kokosowych
,5białek
Białka ubić,dodając cukier,a na końcu wiórki,piec 10-15min.Ułożenie:biszkopt nasączyć,na biszkopt wyłożyć masę,pokrojone brzoskwinie i ciasto kokosowe.

Polać polewą czekoladową.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 05.07.2011 16:48
smaczne
Krzysztof42 05.07.2011 16:48
smaczne
Ewelina38 01.04.2011 15:18
ależ rarytas :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak