Sposób przygotowania

BISZKOPT:
4jajka,
1szkl cukru,
1szkl mąki ziemniaczanej,
1 1/2łyżeczki proszku do pieczenia.
Ubić białka z cukrem dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia wylać na blachę.

MASA:`
1/2szll.cukru pudru,
puszka brzoskwiń,
250g masła,
3 żółtka,
1op budyniu śmietankowego.
Budyń ugotować na soku z brzoskwiń(sok uzupełnić wodą,tak aby były 2pełne szklanki płynu) ostudzić. żółtka ubić z pudrem.Masło utrzeć,dodawać po łyżce budyniu i po łyżce żółtek,ucierać.

CIASTO KOKOSOWE:
1(niepełna)szkl.cukru,
200g wiórek kokosowych
,5białek
Białka ubić,dodając cukier,a na końcu wiórki,piec 10-15min.Ułożenie:biszkopt nasączyć,na biszkopt wyłożyć masę,pokrojone brzoskwinie i ciasto kokosowe.

Polać polewą czekoladową.
Smacznego!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !