Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka cytrynowa 4 op
mleko skondensowane niesłodzone 2 szklanki
cukier puder 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus cytrynowy

Galaretki rozpuścic w dwóch szklankach gorącej wody, przestudzic i wstawic do lodówki. Mleko ubic z cukrem pudrem aż podwoi swoją objętośc. Gdy galaretka zacznie tężec wlewac ja do mleka, cały czas miksując. Zmiksowany mus wstawic do lodówki żeby stężał.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gonia555 05.09.2011 20:02
popieram
patusia 11.12.2010 00:39
Szybki i apetyczny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak