Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z masą orzechową

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kost.
twarożek 1 kost.
cukier puder 2 łyżeczki
mąka 1 szkl.
orzechy włoskie 10 dkg
cukier brązowy 2 łyżki
kakao 4 łyżki
maslo odrobinę
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z masą orzechową

masło dokładnie rozetrzeć z serem,cukrem pudrem i mąką aż powstanie jednolita masa,włożyć na noc do lodówki,przygotować nadzienie,wymieszać posiekane orzechy,kakao i cukier,ciasto wyjąć z lodówki podzielić na części i rozwałkować w kształt koła i pokroić na kliny 8-12sztuk,każdy posmarować stopionym masłem i ułożyć nadzienie,po czym zwinąć i formować małe rogaliki,ułożyć na blaszce,posmarować po wierzchu białkiem i posypać cukrem piec ok.20min.w temp.180st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 15.03.2013 20:14
smaczniutkie słodkości
caralajna 23.01.2013 07:46
wspaniałe nadzienie
Wafelek2601 07.01.2013 20:38
Bardzo dobre
Elżbieta17 19.10.2012 21:31
pychota ;)
Natalia/tubisiek 21.09.2012 20:16
wspaniałe :)
RenataZ-et 26.05.2012 20:37
pycha
Grazyna0211 18.04.2011 13:58
smaczne
Monika193
Monika193 27.02.2011 00:21
ale dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak