Sposób przygotowania

Pokruszone drożdże oraz cukier zalej połową szkl letniej wody i odstaw w ciepłe miejsce.Wymieszaj oba rodzaje maki ze szczyptą soli,połącz z rozczynem z drożdży i dodaj jeszcze pół szkl.ciepłej wody.Wyrabiaj ciasto tak długo aż stanie się elastyczne,przykryj je i pozostaw w ciepłym miejscu na co najmniej godzinę.Ponownie wyrób ciasto,dodając siemię,ziarna sezamu i pestki słonecznika.Wszystko wymieszaj,a następnie pozostaw w ciepłym miejscu na pół godziny.-ciasto powinno podwoić swoją objętość.Uformuj z ciasta bochenek,przełóż go na blachę posmarowaną tłuszczem,oprusz mąką i ponacinaj w kilku miejscach nożem.Piecz w temp.200 stopni przez około 30 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    domowy chleb jest naj...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !