Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco z pomarańczową nutką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekola gorzka 2 tabliczki
mleko 200 ml
likier pomarańczowy kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco z pomarańczową nutką

Przygotować kąpiel wodną.
Czekoladę połamać na drobne części, przełożyć do miseczki, dodać część mleka, cały czas mieszać, aż czekolada zacznie sie rozpuszczać.
Wlać resztę mleka, dokładnie wymieszać.
Mieszając dodać likier pomarańczowy.
Rozlać do filiżanek.
Im lepsza czekolada (im więcej procentowa), tym po rozpuszczeniu będzie gęstsza.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 29.04.2011 23:51
może być aromatyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak