Sposób przygotowania

Liście sałaty dokładnie opłucz, osusz, porwij na mniejsze kawałki. Wrzuć do salaterki.
Ogórek i pomidory umyj. Ogórek obierz, pokrój w kostkę, pomidorki przekrój na pół, żółte pomidory pokrój na cząstki.
Cebulę obierz, pokrój w grubą kostkę. ser feta pokrój na kawałki.
]Pomidorami, ogórkiem i cebulą posyp sałatę. warzywa oprósz lekko solą oraz pieprzem i cukrem.
Całość obkładam kawałkami sera feta. Skrapiam oliwą z oliwek wymieszaną z octem.
Tuż przed podaniem pomieszaj. Sałatka najlepiej smakuje podana od razu po przygotowaniu. Można do niej podać bułkę lub ciepłe chrupiące pieczywo czosnkowe.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !