Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka pieczone z serem pleśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 sztuki (muszą być twarde)
ser pleśniowy niebieski 100 gram
sok z cytryny
oliwa odrobina
orzechy włoskie 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka pieczone z serem pleśniowym

Jabłka umyć i przekroić na 2 części. Usunąć gniazda nasienne i jabłka skropić sokiem z cytryny. Ser pleśniowy wymieszać wraz z orzechami i 1 łyżką oliwy. Połówki jabłek napełniać powyższym farszem. Przed pieczeniem skropić owoce odrobiną oliwy. Piec w temperaturze 180 C około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak