Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptasie mleczko o smaku serowym inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 3 opakowania
galaretka cytrynowa 1 sztuka
galaretka brzoskwiniowa 1 sztuka
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
cukier puder do smaku
śmietana 30% 1/2 l
woda
brzoskwinie 1 puszka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ptasie mleczko o smaku serowym inaczej

Dno tortownicy ( najlepiej o średnicy 22 cm) wyłożyć biszkoptami. Galaretkę cytrynową rozpuść w 1 szkalnce wrzącej wody. Odstawić do ostygnięcia. Kiedy galaretka zacznie tężeć trzeba ją połączyć z serkami (np. za pomocą trzepaczki). Połowę brzoskwiń pokrój w kostkę. Na biszpoktowy spód wylej masę serkową wraz z galaretką, a także wymieszanymi kostkami brzoskwiń. Powstałą masę włożyć do lodówki i schłodzić, przez około 30 minut. W międzyczasie w 1/2 szklance wrzącej wody rozpuścić żelatynę i ją przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem(ja dodałam 3 łyżki), dodaj żelatynę i wszystko ze sobą połącz. Powstałą masę wlej na przygotowane, schłodzone ciasto. Resztę brzoskwiń pokrój w paski i rozłóż na masie śmietankowej. Galaretkę brzoskwiniową przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i gdy zacznie tężeć wlej ją na wierzch przygotowanego ciasta. Podawać po schłodzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 09.12.2010 20:27
Smakowite.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak