Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula nadziewana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 10 szt
ryż 0,5 szklanki
pieczarki 20 dag
masło 5 dag
olej 2 łyżki
jajko 2 szt
śmietana 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula nadziewana

Obrane cebule odciąć na 1/3 wysokości, wydrążyć pozostawiając warstwę z trzech liści. Wydrążone cebule odłożyć, a resztki drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Oddzielnie podsmażyć drobno pokrojone pieczarki (zostawić 2 łyżki). Do ugotowanego ryżu dodać podsmażoną cebulę, jajka, pieczarki, przyprawić nadzienie solą i pieprzem, wymieszać. Osolone wewnątrz cebule napełnić nadzieniem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, upiec. Do pozostawionych pieczarek dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, przyprawić do smaku. Gęsty sos rozłożyć na cebulę, posypać startym serem, zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.11.2013 21:09
Przepraszam, cebulka :)
IlonaAlbertos 28.11.2013 21:09
Apetyczna fasolka.
Bernadeta 23.09.2013 08:07
bardzo smaczna
Iwusia 23.07.2013 22:33
robiłam kiedyś podobnie - wspaniałe !
adam1f 25.06.2012 05:07
dobra
pipi765 20.01.2012 11:26
tego jeszcze nie robiłam
pigila
pigila 13.01.2011 22:02
nie moge jeść cebuli , a szkoda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak