Sposób przygotowania

Obrane cebule odciąć na 1/3 wysokości, wydrążyć pozostawiając warstwę z trzech liści. Wydrążone cebule odłożyć, a resztki drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Oddzielnie podsmażyć drobno pokrojone pieczarki (zostawić 2 łyżki). Do ugotowanego ryżu dodać podsmażoną cebulę, jajka, pieczarki, przyprawić nadzienie solą i pieprzem, wymieszać. Osolone wewnątrz cebule napełnić nadzieniem, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, upiec. Do pozostawionych pieczarek dodać śmietanę wymieszaną z mąką, zagotować, przyprawić do smaku. Gęsty sos rozłożyć na cebulę, posypać startym serem, zapiec.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie moge jeść cebuli , a szkoda
  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    tego jeszcze nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    robiłam kiedyś podobnie - wspaniałe !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Apetyczna fasolka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Przepraszam, cebulka :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !