Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy zwijane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
cebula 1 szt
margaryna 2 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
smalec 5 dag
grzyby suszone 4 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 2-3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy zwijane

Wołowinę pokroić na 5 porcji, każdy kawałek rozbić tłuczkiem do mięsa. Drobno pokrojoną cebulę podsmażyć, wsypać tartą bułkę, dodać pieprzu, soli i przyprawę maggi, wymieszać. Wystudzonym nadzieniem posmarować zrazy, zwinąć, spiąć wykałaczką lub obwiązać nitką. Oprószyć solą i mąką, obrumienić na tłuszczu, podlać niewielką ilością wody, dodać drobno pokrojone suszone grzyby, dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, dodać do sosu i zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.12.2012 09:20
pycha
Angelika10 06.06.2012 00:14
super
Ela15 26.01.2012 13:41
bardzo lubi?
jeta72 15.11.2011 17:38
pycha
Rybciia 04.10.2011 15:21
uwielbiam
MAŁGORZATA108 09.12.2010 20:50
Zraziki bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak