Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula gotowana do mięsa i wędlin

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 30 dag
wino białe wytrawne 3/4 szkl
olej 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sok z cytryny 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
pieprz 10 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula gotowana do mięsa i wędlin

Małe cebule obrać, większe po obraniu podzielić na ćwiartki, nie odcinając twardej piętki. 3/4 szklanki wody z winem, olejem, cukrem, liściem laurowym i pieprzem ziarnistym zagotować. Włożyć cebulę i gotować 25 minut. Cebulę wystudzić i po wyjęciu na salaterkę oprószyć mielonym pieprzem. podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 21.03.2013 23:30
lubię takie cebulki podawać jako zakąskę :)
pipi765 24.01.2012 16:27
bardzo ciekawe
teresa18 21.07.2011 19:53
ciekawy przepis myślę że i do śledzika będzie doskonała
kuklik 19.07.2011 23:09
fajny dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak