Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony schab z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
czosnek 3 ząbki
szałwia 2 łyżeczki
mięta suszona 2 łyżeczki
bulion warzywny 125 ml
oliwa 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony schab z ziołami

Czosnek drobno siekamy i ucieramy z ziołami, solą, pieprzem i oliwą. Schab myjemy lekko osuszamy i nacieramy marynatą, wstawiamy na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i pieczemy ze wszystkich stron na złoto. Następnie skrapiamy wodą i pieczemy ok. 2 godziny pod przykryciem, podlewając od czasu do czasu bulionem. Podajemy z kluskami lub pieczonymi ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 09.12.2010 16:40
interesujący ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak