Sposób przygotowania

Filety lekko rozbijamy, nacieramy pieprzem i solą, rumienimy na 2 łyżkach masła. Naczynie żaroodporne smarujmey resztą masłą, przekładamy do niego zrumienione filety, dodajemy pokrojone w kawałki pieczarki, solimy, dodajemy pieprzu do smaku i zalewamy śmietaną. Następnie wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i dusimy ok. 30 min. Po wyjęciu z piekarnika doprawiamy sokiem z cytryny. Podajemy z ryżem lub frytkami oraz z surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super palce lizać
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi byc smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Proste i bardzo fajne danie, lubię połączenie kurczaka z pieczarkami :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Coś w sam raz dla mnie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !