Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w śmietanie zapiekany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
pieczarki 25 dag
śmietana 12% 220 ml
masło 3 łyżki
sok z jednej cytryny
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w śmietanie zapiekany

Filety lekko rozbijamy, nacieramy pieprzem i solą, rumienimy na 2 łyżkach masła. Naczynie żaroodporne smarujmey resztą masłą, przekładamy do niego zrumienione filety, dodajemy pokrojone w kawałki pieczarki, solimy, dodajemy pieprzu do smaku i zalewamy śmietaną. Następnie wstawiamy do nagrzanego do 180 st. piekarnika i dusimy ok. 30 min. Po wyjęciu z piekarnika doprawiamy sokiem z cytryny. Podajemy z ryżem lub frytkami oraz z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 17.05.2012 14:46
Coś w sam raz dla mnie:)
bami 20.08.2011 00:42
Proste i bardzo fajne danie, lubię połączenie kurczaka z pieczarkami :)
eli82 17.12.2010 09:03
super
pigila
pigila 09.12.2010 17:16
musi byc smaczny
pigila
pigila 09.12.2010 17:15
super palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak