Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Barszcz biały 1 butelka
czosnek
Majeranek suszony Prymat
sól
cebula 1 szt
żeberka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Gotujemy wywar na kości (bez włoszczyzny) z liściem laurowym. Cebulę i czosnek siekamy w kostkę i smażymy na maśle z odrobiną cukru (zabija zapach),tak żeby cebulka nam się nie przypaliła i nie zezłociła. Do wywaru dolewamy cebulkę z cziosnkiem i ok.0,5 l barszczu (uwaga żeby nie przekwasić), doprawiamy solą i majerankiem cały czas mieszając. Gdyby nasz barszcz był zbyt wodnisty, należy zagęścić mąką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.01.2014 12:06
pyszna zupa
ankaryba 05.03.2013 08:24
mój mąż uwielbia :-)
Łukasz15 28.02.2013 11:12
Często robię, jest pyszny
Anna146 27.07.2011 07:19
smacznie wygląda
Ania67 17.05.2011 08:47
pychotka
Tika4444 06.01.2011 18:59
fajny, głosik ode mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak