Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karp w galarecie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1
włoszczyzna
Żelatyna wieprzowa Prymat 1,5 łyżki
ziele angielskie
ziarenka pieprzu

Przepis i sposób przygotowania na: karp w galarecie

Rybę dokładnie oczyścić. Następnie warzywa pokroić na mniejsze kawałki i zalać wodą. Dodać listek, ziele i pieprz a następnie ugotować wywar warzywny. Karpia pokroić na mniejsze kawałki i dodać do wywaru. Gotować ok. 20 -25 minut. Potem wyjąć rybę a następnie przecedzić wywar aby był klarowny. Dodać do niej żelatynę. Karpia ułożyć na półmisku a następnie ułożyć warzywa ja dodaję jedynie marchewkę i zalać tężejącą galaretą. Całość zostawić do całkowitego zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 05.04.2012 09:51
ślicznie wygląda
Iwusia 22.03.2012 22:01
wygląda pięknie
bercik1 03.01.2012 17:54
Super wygląda.
Agnik 13.11.2011 21:30
mniam
Agnik 13.11.2011 21:28
super
Katarzyna/kate1980 26.12.2010 14:27
komentarz do zdjęcia: w tym roku dodałam do karpia jeszcze 2 jajka ugotowane na twardo i 2 łyżki zielonego groszku oraz świeżą natkę pietruszki
aginaa 17.12.2010 19:28
super, na moim stole wigilijnym tez bedzie
cukiereczek 16.12.2010 10:42
Ciekawe
Ewelina45 14.12.2010 09:48
super
iwa643 10.12.2010 07:45
lubie bardzo
matii6 09.12.2010 19:56
już świątecznie
Gonia555 09.12.2010 18:19
Tradycyjnie na Wigilię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak