Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa cebulowa na szybko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół 1250 ml
cebula 250 g
mąka 40 g
masło 60 g
zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa cebulowa na szybko

Cebulę obrać i pokroić na cienkie plastry, zrumienić na maśle na jasnozłoty kolor. oprószyć mąką, zmniejszyć ogień.
Smażyć powoli cebulę, aż do zrumienienia mąki. następnie zalać cebulę rosołem, posolić i mieszając zagotować.
Gdy już zupa będzie ugotowana przetrzeć przez sitko, ponownie podgrzać.
Podawać z grzankami z bułki.

Zupa nabierze wybornego smaczku, jeśli na koniec gotowania, do przetartej już potrawy wlać kieliszek koniaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak