Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w kostkę, obgotować i połączyć zmakiem, olejem i solą.
Drożdże zalać częścią ciepłego mleka, dodać cukier i dwie łyżki mąki. Odostawić do podrośnięcia.
Do mąki wsypać sól, dodać zaczyn i mleko, olej i jajko. Zagnieść na elastyczne gładkie ciasto. Zostawić do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto podzielić na części. Każdą z nich zagnieść lekko i formować na placki o średnicy 12-15 cm. Kłaść na blaszce wyłożonej papierem. Smarować placki jajkiem, a na środek ułożyć cebulę.
Piec ok. 20 min w 200C do zrumienienia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    świetnie wyglądają
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pochodzę z lubelskiego i cebularze często jadalam ze smakiem .Oprócz tego mam prośbę abyś nie dodawala zdjęć do moich przepisów.
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pochodzę z lubelskiego i cebularze często jadalam ze smakiem .Oprócz tego mam prośbę abyś nie dodawala zdjęć do moich przepisów.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    bardzo lubie cebularze :) z checia wypróbuję ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kuchenka

    fajne bułeczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam cebularze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !