Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek staropolski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Majeranek suszony Prymat
żurek 1 butelka
kiełbasa 30 głogowska

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek staropolski

Gotujemy wywar. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Żurek wylewamy z butelki i dokładnie mieszamy. Wlewamy żurek do gotującego się wywaru, dodajemy kiełbasę, przyprawiamy. Możemy, lecz niekoniecznie zagęścić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak