Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szkl.
masło 0,5 kost.
szczypta soli
Farsz:
mięso mielone 0,3 kg.
pieczarki 0,3 kg
cebula 1 mała
masło 1 łyżka
sól do smaku
oliwa 3 łyżki
drożdże suche 1,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z mięsem

makę przesiać do miski,dodać drożdże,stopione masło,sól,1 szkl.ciepłej wody wszystko zagnieść aby ciasto było elastyczne,pieczaki oczyścić umyć pokroić dusić na maśle często mieszając,aż odparuje woda,po usmażeniu doprawić solą i pieprzem,cebulę pokroić w kostkę i zeszklić mięso udusić na oliwie przyprawić solą i pieprzem,wymieszać zcebulę z pieczarkami i zemleć w maszynce do mięsa,ciasto rozwałkować,wykrawać krążki,na środek kłaść farsz i sklejać,zagotować wodę w garnku wrzucać pierogi na osolony wrzątek gotować aż wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 12.02.2012 00:11
smaczne
Monika193
Monika193 23.08.2011 00:09
są pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak