Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowany indyk z ziemniakami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 0,8 kg.
oliwa 4 łyżki
ziemniaki 0,5 kg
sól do smaku
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: grillowany indyk z ziemniakami

ziemniaki obrać,pokroić w plastry,mięso pokroić na kotlety,oprószyć solą i pieprzem,polać oliwą i posypać przyprawą do grilla,odstawić na 0,5godz.ziemniaki i mięso ułożyć na rozgrzanym ruszcie,grillować 0,5godz.często przewracając,po upieczeniu można skropić sokiem z cytryny i posypać świeżym rozmarynem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 08.11.2011 09:19
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak