Sposób przygotowania

Gotowe ciasto francuskie pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat nałożyć powidła śliwkowe, brzegi ciasta posmarować białkiem i złożyć na kształt pierożka i docisnąć brzegi. Wierzch pierożków posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temperaturze 190 stopni około 15 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Smaczniusie takie ciasteczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Na pewno kiedyś zrobię.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !