Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kwaszona z marchwią i fasolką szparagową

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew pokrojona w talarki 250 g
fasolka szparagowa pokrojona 250 g
mąka 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
sól
pieprz
boczek 150 kostka
cebula 1 szt
kapusta 0,5 pokrojona u ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kwaszona z marchwią i fasolką szparagową

Warzywa ugotować osobno. Boczek zasmażyć, dodać cebulę, mąkę, sól, pieprz, przygotować zasmażkę. Do boczku dodać kapustę, odcedzone warzywa i dusić na małym ogniu do miękkości, podlewając wywarem pozostałym po ugotowaniu warzyw. Doprawić do smaku solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 10.12.2010 16:24
ciekawe,
ada12302 09.12.2010 22:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak