Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół potrójny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szponder 50dag
skrzydełka kurczaka 5
Liść laurowy suszony Prymat
marchewki 2
seler
por
pietruszka 1/2
natka pietruszki kilka gałązek
przyprawa do zup
lubczyk świeży łodyga 10cm
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: rosół potrójny

Szponder,skrzydełka oraz kość,opłukać,włożyć do garnka,zalać 2 i 1/2l zimnej wody,dodać liście laurowe i zagotować.Zszumować.Dołożyć oczyszczone,obrane i umyte marchewki,seler,por i pietruszkę razem z natką oraz łyżkę przyprawy do zup i trochę soli i pieprzu.Gotować na małym ogniu,aż mięso będzie całkowicie miękkie.5minut przed końcem gotowania dołożyć lubczyk.Podawać z makaronem nitki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olaa 18.03.2011 08:54
super
agnieszka214 14.01.2011 05:11
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak