Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki z drobiu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filetów z drobiu 70 dag
mąki 2 łyżki
olej do smażenia 1
soli i pieprzu szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki z drobiu

Dowolne filety drobiowe opłukać i pokroić na plastry drubości 1 cm i lekko (potłuc). Posypać delikatnie solą i pieprzem. Otaczać w mące. Na gorącej pateli rozgrzać olej i smażyć eskalopki z obu stron przez 3 min. Podawać z warzywami lub podsmażonymi pieczarkami.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 11.08.2010 14:16
Ładnie wygląda :)
malenkaaa_85 20.05.2010 23:26
Pychotka :]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak