Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brukselka zapiekana z sosem mlecznym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
sos mleczny 3/4 szkl
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
mleko 1 szkl
sól
brukselka 0,5 gotowana
ser żółty 100 (twardy)

Przepis i sposób przygotowania na: Brukselka zapiekana z sosem mlecznym

Brukselkę przełożyć do formy, wymieszać z masłem. Przygotować sos z mąki i masła sporządzić zasmażkę, rozprowadzić ją małą ilością gorącego mleka, dodać pozostałe mleko, całość zagotować, wymieszać i doprawić solą do smaku. Brukselkę polać sosem, dodać koncentrat, wymieszać, posypać serem. Wstawić do piekarnika i zapiec, aż się utworzy na wierzchu skorupa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak