Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z mięsa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dag
mięso mielone 40 dag
cebula 2 sztuki
twaróg 2 łyżki
jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżki
ząbek czosnku 1 sztuka
śmietana 30% 1/4 l
siekane ziołą 1 i 1/2 szklanki
cukier 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki
pomidorki koktajlowe 6 sztuk
natka pietruszki 1 pęczek
bulion 300 ml
ser biały 25 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z mięsa

Ryż ugotować w bulionie, cebulę pokroić , wymieszać z mięsem, twarogiem, jajkami i ryżem, przyprawić. Włożyć do natłuszczonej masłem tortownicy i piec 70 min w 150 stopniach.
Biały ser ubić z kremówką, dodać roztarty czosnek z solą, zioła, cukier i sok z cytryny.
Tort kroimy na dwa krążki i przekładamy kremem, posypujemy natką. Brzegi i wierzch smarujemy kremem. Dekorujemy pomidorkami i pozostałym kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 12.02.2012 00:12
coś nowego
wiola28a 12.02.2012 00:12
coś nowego
jolaxa1 20.01.2011 21:47
pyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak