Sposób przygotowania

Miód ucieramy z masłem i wodą. Figi mieszamy z migdałami w płatkach i całości. Piekarnik nagrzewamy do 180 st. Jabłka myjemy, ścinamy wierzch, łyżeczką wydrążamy gniazda nasienne. Jabłuszka napełniamy bakaliami, przykrywamy ściętymi wierzchami. Układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem miodowym i zapiekamy aż będą miękkie. W trakcie pieczenia od czasu do czasu jabłka polewamy zbierającym się sosem. Podajemy zimne.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo apetyczny przepis. Aż nabralam ochoty na takie jabłuszko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    musze spróbować :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !