Sposób przygotowania

Jajka zmiksuj z mlekiem,mąką i szczyptą soli,ciasto odstaw na 10 min,by mąka spęczniała i naleśniki nie kleiły się do patelni.Listki natki oderwij od gałązki,oczyść oczyść sałatę i rukolę,sałatę porwij na mniejsze kawałki,pomidory pokrój na cząstki.Twarożek wymieszaj z łyżeczką oleju i octem,dopraw solą i pieprzem.Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju ułóż 1|4 ciasta naleśnikowego.Usmaż na złoto z obu stron.W ten sposób przegotuj jeszcze 3 naleśniki.Na połówce każdego naleśnika ułóż mieszankę sałaty,rukoli i pomidorów oraz porcję twarożki,przykryj wolną połową naleśnika..podawaj.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina45

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    bardzo takie lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !