Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 3 szt.
papryka czerwona 1 strąk
papryka żółta 1 strąk
kurczak 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyżka
majeranek 1\\2 pęczek
bulion drobiowy 100 ml.
majeranek 8 gałązki

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak z papryką

Cebulę obrać,pokroić w cienkie cząstki.Papryki oczyścić,umyć i osuszyć,następnie pokroić w szerokie paski.Kurczaka umyć,osuszyć.Na zewnątrz i w środku natrzeć solą, pieprzem i papryką.Majeranek opłukać,osuszyć.Kilka gałązek włożyć do kurczaka,otwór spiąć.Udka i skrzydełka związać tak,aby ściśle przylegały do korpusu.Z reszty majeranku poodrywać listki.Kurczaka włożyć do brytfanki.Cebulę wymieszać z papryką listkami majeranku,warzywa ułożyć wokół kurczaka,wlać bulion.Kurczaka wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 60min. w temp.200st.Gotowa potrawę wyłożyć na półmisku,ozdobić gałązkami majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 09.12.2010 12:53
świetny przepis
halinka1011 09.12.2010 12:53
świetny przepis
Kasia77
Kasia77 09.12.2010 12:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak