Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
śliwki suszone 15 dag
czosnek ząbki 2 szt
kminek 1 łyzka
olej 2 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Schab natrzeć rozgniecionym czosnkiem, solą, pieprzem, posmarować olejem i odłożyć na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie szpikulcem zrobić w mięsie otwór i napełnić śliwkami. Mięso posypać kminkiem, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika. Piec około 1,5 h w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 20.12.2012 15:27
extra
Barbara/zuza22_85 07.04.2011 23:14
świetnie wygląda
Iwona51
Iwona51 11.03.2011 09:06
ale smaczne
Monika193
Monika193 09.12.2010 16:53
supr wygląda taki schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak