Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana z kukurydzą i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ok.1 kg
kukurydza w puszce 1/2 puszki
groszek konserwowy 1/2 puszki
papryka czerwona 1/2
szynka 10 dag
boczek wędzony 10 dag
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana z kukurydzą i groszkiem

Ziemniaki pokroić w cienkie plasterki, posypać kucharkiem i wymieszać.Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.Szynkę i boczek pokroić, boczek podsmażyć.Naczynie żaroodporne posmarować olejem, układać warstwami ziemniaki, kukurydzę, grosze, szynkę z boczkiem i paprykę.Na wierzchu ułożyć ziemniaki i na nie zetrzeć żółty ser.Piec w 200 stopniach do miękkości.(ok 60 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak