Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęciny 0,5 kg
boczku 15 dag
jajko 3
włoszczyzny 0,5 kg
szałwi szczypta
masła 1/2 kostki
białego wina szklanka
soli i pieprzu szczypta
miękisz z chleba 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z warzywami

Cielęcinę i boczek pokroić. Wymieszać z miękiszem chleba i jajkami. Dodać kilka łyżeczek białego wina. Powstały farsz ułożyc na plasterkach mięs. żwinąć je i spiać wykałaczkami. Warzywa drobno pokroić. W większym garnku stopić pół kostki masła. Dodać warzywa i zrazy. Smażyć na wolnym ogniu, często mieszając, aby warzywa się nie przypaliły. Skropić białym winem. Dodać liście szałwii, szczyptę soli i pieprzu.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 29.09.2011 23:55
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak