Sposób przygotowania

Szalotki obrać.Strąki papryki przekroić na pół,oczyścić z gniazd nasiennych,umyć,pokroić w paski.Pomidory sparzyć,obrać ze skórki,pokroić na ćwiartki,usunąć z nich twarde nasady szypułek.Odkroić zielone części pora,biały kawałek umyć,pokroić w krążki.Pepperoni umyć,oczyścić z nasion i drobno posiekać.W dużej patelni z pokrywką rozgrzać olej i usmażyć na złoto szalotki.Dodać resztę pokrojonych warzyw,posolić je i oprószyć pieprzem,dusić pod przykryciem 5min. Duży kawałek foliowego rękawa spiąć z jednej klipsem i napełnić prawie połową warzyw z patelni.Resztę warzyw trzymać w cieple.Rybę umyć,osuszyć,natrzeć solą i pieprzem,ułożyć na warzywach w folii.Rękaw spiąć z drugiej strony,z wierzchu nakłuć w paru miejscach igłą.Rybę w folii ułożyć na zimnym ruszcie,piec około 50min,w temp, 200st.C.Rybę odfiletować,umieścić na ogrzanym półmisku,obłożyć resztą warzyw z patelni i posypać natka pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    przepis fajny ,zdrowy.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !