Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5-2 kg.
mięso mielone 0,5 kg
pieczarki 1,5 kg
cebula 2 szt.
czosnek 2 ząbki
oliwa 1/2 szkl.
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z pieczarkami

mięso opłukać i rozciąć na roladę,przygotować farsz:mielone przyprawić dodać jajka,cebulę i czosnek drobno pokroić i zeszklić na oliwie,pieczarki umyć i pokroić w plastry,dodać do cebuli i czosnku,dalej dusić,wystudzić,doprawić i wymieszać z mięsem mielonym,nafaszerować roladę i zawinąć,marynata:oliwę wymieszać z przyprawami,dodać magi,sól,pieprz i sporządzoną marynatą natrzeć mięso,odstawić aby przeszło przyprawami,piec w temp.200st przez 2godz.zamiast karkówki można użyć schabu lub myszki cielęcej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 05.07.2012 10:32
Pyszne
Seba 16.05.2012 10:00
pycha
Iwona51
Iwona51 10.12.2011 10:47
smaczna
Wafelek2601 28.07.2011 07:34
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak