Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śliwkowiec z bezami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1\\2 szkl
cukier 1 szkl
jaja 4 szt
mąka 5 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżka
lody 1\2 renklody
kisiel 1 morelowy

Przepis i sposób przygotowania na: Śliwkowiec z bezami

Śliwki myjemy i wybieramy pestki. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodajemy 1/2 szklanki cukru, żółtka, wyrabiamy ciasto. Białka ubijmy z 1/2 szklanki cukru i kisielem morelowym na sztywną pianę. Ciasto wkładamy do lodówki na 30 minut. Po 30 minutach ciasto rozwałkowujemy i wykładamy na blaszkę, wykładamy śliwki, posypujemy kaszą manną i dekorujemy ubitymi białkami beziki. Piec 40 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak