Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z gruszkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1
marmolada morelowa 3 łyżki
gruszki 4
cukier 2 łyżki
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z gruszkami

Ciasto francuskie rozmrażamy w temp.pokojowej .Wałkujemy i wykładamy nim okrągłą blachę .Pieczemy 15 minut w piekarniku ,w temp 200* C .Smarujemy marmoladą ,układamy obrane i pokrojone gruszki ,posypujemy cukrem i migdałowymi płatkami.Z pozostałego ciasta wycinamy paski i układamy na wierzch ciasta.Formujemy brzegi .Podpiekamy w piekarniku aż się przyrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.12.2013 22:04
super propozycja
ben-ka 15.06.2012 09:29
oj zjadłabym:)
kamyk 15.03.2012 09:07
pyszna
cukiereczek 25.06.2011 06:34
smaczna tarta
barbara11561 15.05.2011 20:20
Pyszna:)
Margo1 10.12.2010 09:29
na pewno smaczna
edyta44 09.12.2010 18:23
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak