Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowana pierś z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 50 dag
śliwki suszone 5 dag
morele suszone 5 dag
olej do smażenia
majeranek 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowana pierś z indyka

Filet z indyka naciąć w poprzek, nafaszerować suszonymi śliwkami i morelami. Na patelni rozgrzać olej, położyć mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Oprószyć majerankiem, solą i pieprzem, podlać wodą, przykryć i dusić około 35 minut.
Podawać z ugotowanym ryżem brązowym i sosem ze świeżego ogórka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 23.10.2012 13:45
smaczna
Seba 14.03.2012 09:50
pycha
Monika193
Monika193 09.12.2010 16:55
też tak często robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak