Sposób przygotowania

Polędwicę umyć, pokroić w poprzek na małe kawałki i obsmażyć na maśle z czosnkiem( czosnek zmiażdżony). Każdy kawałek z obu stron. Piwo wlać do rondla. Dodać miód, przyprawę do grzańca, krem z gorczycy, sos sojowy i razem zagotować. Włożyć do wywaru mięso i dusić kilka minut- tyle, żeby nie było surowe. Następnie mięso wyjąć. Zrobić zasmażkę z reszty masła i mąki, rozrobić zimną wodą i wlać do sosu. Zagotować razem. Dołożyć mięso i jeszcze raz zagotować razem. Podawać na przykład z placuszkami ziemniaczanymi. Placuszki ziemniaczane:

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo aromatyczna ta poledwiczka, pycha!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    ładnie podana :) i na pewno smaczna :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszne i aromatyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    pyszne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !